Antena 3 CNN Externe Echipa națională de hochei a Rusiei s-a prezentat la un meci internațional în echipamentul URSS

Echipa națională de hochei a Rusiei s-a prezentat la un meci internațional în echipamentul URSS

În contexul tensiunilor tot mai ridicate dintre Moscova și Occident cu privire la situația de la granița Ucrainei, echipa națională de hochei a Rusiei a stârnit indignare în nordul Europei. Sportivii au apărut la un meci cu Finlanda purtând echipamentul URSS.

Echipa națională de hochei a Rusiei s-a prezentat la un meci internațional în echipamentul URSS
Sursa foto: Twitter/ Russia Hockey
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   16:46

Meciul a avut loc duminică și a stârnit controverse. Fostul premier finlandez Alexander Stubb a descris întâmplarea drept un ”un gest ofensiv care nu ar trebui să se regăsească în sport”.

Echipamentul pe care l-au purtat sportivii la Cupa Channel One Euro Hockey Tour de la Moscova avea inscripționat CCCP, sau URSS în alfabet chirilic. Tricourile semănau cu cele purtate în anii 1960, perioadă în care Rusia a dominat lumea hocheiului. Cunoscută drept ”Mașina Roșie”, echipa sovietică a reușit să câștige șapte medalii de aur olimpice și 20 de campionate mondiale.

Federația Rusă de Hochei pe Gheață a transmis, într-un comunicat, că respectivul echipament era menit să omoreze împlinirea a 75 de ani de la prima medalie olimpică de aur a țării la hochei, scrie Bloomberg.

Nu a fost de prea mare ajutor nici aspectul retro, nici amintirea trecutului glorios. Finlanda a reușit să câștige partida în fața Rusiei, cu 3-2.

Fostul președinte al Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, a scris pe Twitter, după meci, că Rusia și URSS sunt „sinonime interschimbabile”. În Finlanda, CCCP a fost în tendințe pe Twitter cu peste 2.000 de tweet-uri.

Reacțiile apărute în mediul online după această întâmplare arată că situația tensionată dintre Rusia și Occident este în creștere. Mai multe țări au cerut noi sancțiuni pentru Moscova, în timp ce rușii au avertizat cu privire la răspunsuri militare dacă nu le vor fi luate în considerare cerințele.

×
Subiecte în articol: URSS hochei echipament Finlanda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close