Antena 3 CNN Externe Cum este distrus echipamentul militar rusesc de unitatea din armata ucraineană care operează dronele lui Elon Musk: ”Lovim noaptea, când rușii dorm”

Cum este distrus echipamentul militar rusesc de unitatea din armata ucraineană care operează dronele lui Elon Musk: ”Lovim noaptea, când rușii dorm”

Aerorozvidka, o unitate specializată de recunoaștere aeriană din cadrul armatei ucrainene, care operează drone, spune că a distrus zeci de echipamente militare rusești, inclusiv tancuri, camioane de comandă și alte vehicule, în raidurile pe timp de noapte.

Cum este distrus echipamentul militar rusesc de unitatea din armata ucraineană care operează dronele lui Elon Musk: ”Lovim noaptea, când rușii dorm”
Sursa foto: Facebook/Аеророзвідка
de Adelina Miron    |    22 Mar 2022   •   19:39

Forțele ruse staționează în timpul nopții și, de obicei, își plasează tancurile printre casele din sate, unde artileria convențională nu le poate lovi, a declarat Yaroslav Honchar, comandantul unității cu sediul la Kiev. „Lovim noaptea, când rușii dorm”, a spus Yaroslav Honchar pentru The Times.

Aerorozvidka, care desfășoară până la 300 de misiuni pe zi, potrivit The Times, folosește sistemul de sateliți Starlink al lui Elon Musk, care a fost activat în Ucraina la câteva zile după invazia rusească.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Unitatea de drone Aerorozvidka a fost înființată în 2014 de un grup de apărători civili ucraineni. În 2015, organizația a fost integrată în Forțele Armate ale Ucrainei în 2015. Acum primește finanțare atât de la Departamentul de Apărare al Ucrainei, cât și de la publicul larg, relatează The Defense Post.

Arsenalul de drone al unității variază de la cele comerciale ieftine la octocoptere grele care au fost modificate pentru a arunca grenade antitanc și pentru a vedea cu camere termice, potrivit The Times.

Aerorozvidka folosește un sistem avansat de informații susținut de NATO, Delta, care adună informații din diverse surse, inclusiv sateliți și recunoaștere cu drone, pentru a identifica cu precizie țintele.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia drone Elon Musk
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close