Antena 3 CNN Externe Ecologiştii britanici au obţinut primul loc în Parlamentul de la Londra

Ecologiştii britanici au obţinut primul loc în Parlamentul de la Londra

Ecologiştii britanici au obţinut primul loc în Parlamentul de la Londra
Sursa foto: lucas
07 Mai 2010   •   11:36

Formaţiunea ecologistă britanică Partidul Verzilor a obţinut primul loc în Parlament graţie victoriei lui Caroline Lucas, liderul mişcării, potrivit AFP. Lucas a câştigat în circumscripţia Brighton Pavilion, în sudul Angliei.

În timp ce ecologiştii sunt reprezentaţi la nivel parlamentar în multe ţări europene, reprezentanţii britanici nu reuşiseră până acum să ocupe locuri în Parlament din cauza sistemului electoral majoritar cu un singur tur.

"Cetăţenii din Brighton Pavilion au intrat în istorie alegându-l pe primul deputat ecologist din Parlamentul britanic", a reacţionat Lucas, aleasă cu 31,33% din sufragii.

Partidul Verzilor din Anglia şi Ţara Galilor, creat în 1973, îşi pierduse o mare parte din influenţă la nivel local. În 1999, înregistrase primul succes prin alegerea a doi candidaţi în Parlamentul European. În 2000, formaţiunea obţinuse primul loc în adunarea locală de la Londra.

Staţiunea balneară Brighton a fost mult timp un fief al conservatorilor, preferându-i pe laburişti în 1997, prin alegerea lui David Lepper.

Caroline Lucas, în vârstă de 49 de ani, este şi vicepreşedintele Societăţii Regale de combatere a violenţelor împotriva animalelor, precum şi al organizaţiei pacifiste ?Stop the War?.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: ecologisti parlament Londra Anglia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close