Antena 3 CNN Externe Economia Statelor Unite a scăzut în ultimul trimestru al anului 2012

Economia Statelor Unite a scăzut în ultimul trimestru al anului 2012

Economia Statelor Unite a scăzut în ultimul trimestru al anului 2012
Sursa foto: Foto: globial.com
de N.B.    |    30 Ian 2013   •   17:48
Economia Statelor Unite a mers în direcţia greşită în ultimul trimestru al anului trecut, conctractându-se cu 0,1%, cel mai prost parcurs din anul 2009, când a debutat criza financiară, relatează New York Times.
 
Scăderea a venit pe fondul unei scăderi a cheltuielilor militare, precum şi din cauza reducerii exporturilor. Neliniştea din jurul impasului fiscal de la Washington a contribuit, din plin, la situaţia economiei americane.
 
În timp ce economiştii se aşteptau ca bilanţul să arate o scădere a creşterii economice anuale de la 3,1%, conform cifrelor din al treilea trimestru, bilanţul negativ a surprins Wall Street. A fost cea mai slabă performanţă economică a Statelor Unite de la debutul crizei economice din 2009.
 
Scăderea cu 22,8% a cheltuielilor militare, cea mai mare scădere trimestrială din ultimele patru decenii, şi reducerea exporturilor au copleşit alţi indicatori pozitivi din sectorul privat.
 
Pe întreg anul 2011, economia Statelor Unite a crescut cu 2,2%, o mică îmbunătăţire faţă de rata anuală din 2011, care s-a situat la 1,8%.

×
Subiecte în articol: economie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close