Antena 3 CNN Externe Economist: "Rusia a intrat în faliment din cauza războiului"

Economist: "Rusia a intrat în faliment din cauza războiului"

Piotr Zagala, șeful departamentului de investiții al filialei din Polonia a BNP Paribas, afirmă că Rusia a intrat deja în faliment din cauza războiului din Ucraina.

Economist: "Rusia a intrat în faliment din cauza războiului"
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    04 Mar 2022   •   20:54

Economistul atrage atenția că piețele financiare „nu vor uita niciodată” acțiunile lui Vladimir Putin, motiv pentru care „prețul va fi plătit de fiecare rus tot restul vieții”.

„Banca Centrală a Rusiei a decis să nu achite dobânzile aferente unor obligațiuni în valoare de 29 de miliarde de dolari. După câteva zile de război, Rusia a intrat în faliment. Piețele financiare nu vor uita asta niciodată. Chiar dacă Putin își retrage trupele astăzi, piețele vor cere prime de risc enorme mulți, mulți ani de acum încolo. Acesta este prețul pe care îl va plăti fiecare rus pentru tot restul vieții”, a scris Piotr Zagala pe LinkedIn.

De altfel, sancțiunile impuse asupra băncilor au început să își facă simțită prezența în Rusia, cetățenilor fiindu-le mult mai greu ca înainte să își acceseze banii din conturi, arată BBC. Deja mulți ruși se plâng că nu își mai pot permite plata ratelor pentru creditele ipotecare, după ce rata dobânzii a crescut luni la 20%.

Dacă la începutul anului 2022, un dolar se tranzacționa cu aproximativ 75 de ruble, iar un euro cu 80 de ruble, în prima săptămână din martie un dolar a ajuns să coste 113 ruble, iar un euro, 127 de ruble.

Rușii au pierdut și cele mai importante metode de plată, de la Visa și Mastercard, până la Apple Pay și Google Pay.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close