Antena 3 CNN Externe Țara în care vaccinarea este obligatorie de la 5 ani

Țara în care vaccinarea este obligatorie de la 5 ani

Guvernul ecuadorian a emis joi un mandat de vaccinare pentru toți rezidenții eligibili peste 5 ani, făcând din Ecuador cea mai recentă țară care a emis această măsură strictă împotriva pandemiei de COVID-19.

Țara în care vaccinarea este obligatorie de la 5 ani
de Alexandra Ionescu    |    24 Dec 2021   •   09:41

Se vor face excepții de la mandatul amplu de vaccinare pentru persoanele care nu pot primi vaccinul în siguranță, a spus guvernul. Tuturor celorlalți ecuadorieni cu vârsta de cinci ani și peste li se va cere să se inoculeze.

Ministrul Sănătății Publice din Ecuador, Ximena Garzón, a citat răspândirea de noi variante îngrijorătoare, cum ar fi Omicron, pentru noua cerință. Pentru a încuraja vaccinările, centrele de sănătate deschise 24 de ore pe zi vor fi menținute deschise în perioada sărbătorii de Crăciun, a precizat Ministerul Sănătății în anunț.

„În Ecuador, vaccinarea împotriva COVID-19 este declarată obligatorie”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

„Vaccinarea obligatorie se aplică persoanelor cu vârsta de cinci ani și peste”, a declarat ministerul pentru AFP.

Aproximativ 69% din populația de 17,7 milioane de oameni a Ecuadorului a primit până în prezent două doze de vaccin, iar 900.000 au primit o a treia doză de rapel. Guvernul ecuadorian a spus că dorește să vaccineze 85% din populația sa în acest an.

Toți cei de la vârsta de cinci ani sunt eligibili pentru a fi vaccinați.

Ministerul a declarat că țara are suficiente vaccinuri în stoc pentru a-și imuniza toți rezidenții și a subliniat că vaccinurile sunt considerate sigure și eficiente.

Indonezia, Micronezia, Turkmenistanul și Tadjikistanul au emis mandate similare de vaccinare, iar Germania și Austria se așteaptă să facă acest lucru anul viitor.

Ministerul Sănătății din Ecuador a declarat la începutul acestei săptămâni că varianta Delta a COVID-19 este încă cea mai răspândită variantă de îngrijorare din țară, deși au fost confirmate mai multe cazuri de Omicron, potrivit France 24.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Ecuadorul a confirmat până acum peste 538.000 de cazuri de COVID-19 și peste 33.000 de decese asociate de la începutul pandemiei.

×
Subiecte în articol: ecuador vaccinare COVID-19 omicron
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close