Antena 3 CNN Externe Ed Sheeran, colaborare cu o trupă ucraineană și o melodie scrisă și filmată pe front

Ed Sheeran, colaborare cu o trupă ucraineană și o melodie scrisă și filmată pe front

Ed Sheeran a făcut echipă cu trupa ucraineană Antytila, lansând o nouă melodie filmată și înregistrată parțial pe front, în timpul războiului împotriva Rusiei.

Ed Sheeran, colaborare cu o trupă ucraineană și o melodie scrisă și filmată pe front
Sursa foto: Colaj/ Twitter/ Toronto Television
de Cerasela Stafie    |    03 Mai 2022   •   23:54

Antytila ​​este una dintre cele mai mari trupe muzicale din Ucraina, dar a încetat să cânte pentru a se alătura armatei. Încasările din melodia, lansată luni, vor merge pentru a ajuta oamenii loviți de război.

”Ed simte acea durere, compasiune și simpatie pentru poporul ucrainean”, a declarat solistul Taras Topolya pentru BBC. El a spus că versurile au fost scrise în timp ce era medic în prima linie, în localitatea Borodyanka.

Borodyanka, chiar la vest de capitala Kiev, a fost ocupată de ruși, care, ulterior, au părăsit orașul grav avariat. De atunci, trupele ucrainene au recăpătat controlul zonei.

După ce au scris versurile, membrii grupului au putut și să filmeze în timp ce se aflau pe front, la Harkov.

”Ne-am oprit în mijlocul drumului și cântam acolo, în mijlocul nimicurilor”, a povestit Topolya.

Trupa ​​a devenit cunoscută în toată lumea la începutul acestui an, după ce au postat un videoclip, oferindu-se să cânte prin intermediul unui link live la un concert pentru Ucraina, organizat la Birmingham. Organizatorii concertului au refuzat oferta din cauza asocierii grupului cu armata, dar la respectivul eveniment se afla și pe Ed Sheeran.

Topolya a explicat că din această cauză, echipa lui Sheeran a propus apoi o colaborare cu trupa.  De la lansare, videoclipul a strâns deja peste un milion de vizualizări pe Youtube.

”Deja a crescut gradul de conștientizare cu privire la situația din Ucraina și acest proces continuă. Mă bucur foarte mult că un cântăreț celebru îi sprijină pe ucraineni”, a spus artistul ucrainean.

”Ed Sheeran, echipa sa și alții înțeleg că avem nevoie de ajutor și sprijin pentru a supraviețui și a câștiga. Și sunt foarte recunoscător pentru asta”, a adăugat acesta.

Grupul spune că a renunțat deocamdată la muzică pentru a lupta în prima linie a frontului: "când casa ta este în pericol, trebuie să o aperi. Trebuie să faci ceva".

 

 

×
Subiecte în articol: ed sheeran Război Ucraina melodie front
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close