Antena 3 CNN Externe Efectele devastatoare ale dietei cu ENERGIZANTE. "Mi-am găsit fiica MOARTĂ, pe plajă. Era obsedată de felul în care arăta"

Efectele devastatoare ale dietei cu ENERGIZANTE. "Mi-am găsit fiica MOARTĂ, pe plajă. Era obsedată de felul în care arăta"

Efectele devastatoare ale dietei cu ENERGIZANTE. "Mi-am găsit fiica MOARTĂ, pe plajă. Era obsedată de felul în care arăta"
de O.P.    |    03 Iul 2014   •   10:36

Din dorinţa de a arăta cât mai bine în sezonul estival, mulţi tineri apelează la dietele de ocazie, care se găsesc la tot pasul pe internet. Una din cele mai populare, dar - avertizează medicii nutriţionişti - şi una din cele mai dăunătoare organismului - este dieta cu energizante.

Aceasta presupune un consum mare de băuturi pe bază de cafeină la micul dejun şi prânz, în loc de alimente, pentru a tăia pofta de mâncare şi pentru a da energie celui care vrea să slăbească.

Doi tineri din SUA - un băiat de 20 de ani, şi o adolescentă de 16 au fost găsiţi morţi de părinţii lor.

În cazul tânărului, medicul legist a găsit în corpul său o cantitate de cafeină de 24 de ori mai mare decât în cazul unui băutor de cafea, ceea ce este extrem de mult, spun specialiştii.

Adolescenta de 16 ani, Lanna Hamann, a fost găsită de mama ei moartă, pe plajă.

"Nu puteam să cred că fiica mea nu mai este în viaţă. Am făcut orice mi-a stat în putere, dar nu am mai putut să o învii. În ultima vreme era obsedată de felul în care arăta. Găsise pe internet o dietă şi spunea că are rezultate. Dar finalul a fost unul tragic", spune mama acesteia.

Medicii recomandă ca în cazul unor diete să consultaţi medicul nutriţionist înainte de a începe restricţiile alimentare.

×
Subiecte în articol: diete decese
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close