Antena 3 CNN Externe Efectele schimbărilor climatice: 100 de milioane oameni vor muri până în 2030, iar economia va fi zdruncinată la nivel mondial

Efectele schimbărilor climatice: 100 de milioane oameni vor muri până în 2030, iar economia va fi zdruncinată la nivel mondial

Efectele schimbărilor climatice: 100 de milioane oameni vor muri până în 2030, iar economia va fi zdruncinată la nivel mondial
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    26 Sep 2012   •   11:12

Schimbările climatice ar putea ucide 100 de milioane de oameni până în următorii 20 de ani şi riscă să decimeze creşterea economică, se arată într-un raport comandat de 20 de guverne din lume, potrivit Reuters.

"Mai mult de 100 de milioane de oameni vor muri şi creşterea economică la nivel mondial va scădea cu 3,2% din PIB până în 2030, dacă omenirea nu reuşeşte să facă faţă acestor schimbări ale climei", potrivit documentului amintit.

De asemenea, raportul mai arată că "mai mult de 90% dintre decese se vor înregistra în ţările în curs de dezvoltare, iar acest impact asupra oamenilor şi al economiei se va resimţi cu precădere în 184 de ţări, în perioada 2010-2030".

Tot în urma modificărilor climei, la nivel mondial, s-a înregistrat o scădere cu 1,6% a produsului intern brut (PIB), ceea ce înseamnă o reducere cu circa 1.200 de miliarde dolari pe an.

Totodată, raportul mai atenţionează că "pierderile s-ar putea dubla, ajungând astfel la 3,2% din PIB-ul mondial până în 2030, în situaţia în care temperaturile globale vor creşte".

Mai mult, pentru fiecare creştere a temperaturii cu numai un grad Celsius, o ţară săracă poate risca o creştere economică în scădere cu 1,3 puncte procentuale.

Modificările vremii vor avea un impact şi asupra marilor puteri ale lumii.

"Nici cele mai mari şi rapide economii care se află în curs de dezvoltare nu vor scăpa neatinse. Statele Unite şi China se pot confrunta cu o reducere de 2,1% a PIB-ului până în anul 2030, în timp ce India riscă o scădere cu 5%", mai precizează raportul.






×
Subiecte în articol: schimbari climatice morti
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close