Antena 3 CNN Externe Efectul Brexit. Britanicii care au votat să iasă din UE, primii loviți de o veste teribilă

Efectul Brexit. Britanicii care au votat să iasă din UE, primii loviți de o veste teribilă

Efectul Brexit. Britanicii care au votat să iasă din UE, primii loviți de o veste teribilă
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Iul 2016   •   13:57

Orașele care au votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE sunt primele care vor suferi efectele economice.

Una dintrele cel mai mari fabrici de cărămizi din Marea Britanie, Forterra, a anunțat că va sista producția în două facilități din Lancashire, în Accrington și Claughton, scrie realitatea.net citând times.co.uk.

Cele două orașe au votat pentru ieșirea din UE, în proporții de 66%, respectiv 63%. Decizia producătorului de cărămidă este motivată de climatul economic incert și de o așteptată scădere a sectorului construcțiilor.

În același timp, producătorul de cosmetice Lush s-a oferit să mute muncitorii de la fabrica sa din Poole, muncitori care provin din 38 de țări.

Co-fondatorul companiei a precizat că lucrătorii au declarat că nu se mai simt bineveniți în orașul care a votat îm proporție de 58% prentru Brexit.

Muncitorii au acum opțiunea să se mute la fabrica din Dusseldorf. Companiile germane prezente în Marea Britanie se pregătesc la rândul lor să reducă numărul de locuri de muncă.

Un sfert dintre investitorii germani din Marea Britanie fac planuri să taie din numărul de angajați, în vreme ce o treime au precizat că vor reduce investițiile.

"BREXIT-ul va lovi economia germană pe termen lung", a declarat Eric Schweitzer, președintele Camerei Germane de Comerț și Industrie.

Marea Britanie este al doilea partener comercial al Germaniei, după SUA. Camera de Comerț prognozează și o scădere de 1% în exporturile germane către Marea Britanie, comparativ cu 2015, în scădere de la o prognoză precedentă care anunța o creștere de 5%

×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close