Antena 3 CNN Externe "Efectul Obama" schimbă trendul în turism. Africa, noua destinaţie "fierbinte"

"Efectul Obama" schimbă trendul în turism. Africa, noua destinaţie "fierbinte"

"Efectul Obama" schimbă trendul în turism. Africa, noua destinaţie "fierbinte"
26 Ian 2010   •   13:01

Africa schimbă trendul global printr-o creştere a numărului turiştilor în anul precedent, atribuit, în parte, ?efectului Obama?. Alegerea preşedintelui american cu moştenire africană este ?vinovată?, potrivit analiştilor citaţi de guardian.co.uk, pentru interesul manifestat de turişti faţă de acest continent.

Africa a fost singurul continent care a înregistrat în 2009 o creştere record a numărului de turişti străini, cu 5 procente. Această cifră este comparată cu o scădere pe plan global a turismului cu 4%, pusă pe seama recesiunii economice şi a epidemiei de gripă porcină.

?S-a înregistrat o schimbare în privinţa felului în care lumea priveşte Africa. Comparativ cu ce se întâmpla acum 10 ani au ajuns foarte, foarte departe. Africa este considerată acum o destinaţie serioasă pentru călătorii ce provin din ţări importante?, a declarat Taleb Rifai, şeful Organizaţiei Mondiale a Turismului a Naţiunilor Unite, în cadrul unui târg de turism organizat la Madrid.

Alegerea în funcţia de preşedinte, din 2008, a lui Barack Obama, al cărui tată a fost un emigrant din Kenya, pare să fi condus la un ?boom? în aşa numitul ?turism de rădăcini?, printre americanii de origine africană.

Potrivit tendinţelor World Travel Market Global raportate pentru 2009, alegerea lui Obama ?a avut ca rezultat o creştere în popularitate a ţării Kenya în special printre americanii de origine africană care şi-au dorit să viziteze satul Kogelo, unde trăieşte şi acum bunica preşedintelui?.

?Multe agenţii oferă acum pachete Obama, cum ar fi Turul Originilor preşedintelui Obama, al agenţiei de turism Africa Travel Waves, prin care turiştii vizitează casa sa şi află lucruri despre oamenii Luo?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama africa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close