Antena 3 CNN Externe Egipt. Cel puţin 16 persoane au fost ucise în violenţele de sâmbătă din Port Said

Egipt. Cel puţin 16 persoane au fost ucise în violenţele de sâmbătă din Port Said

Egipt. Cel puţin 16 persoane au fost ucise în violenţele de sâmbătă din Port Said
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Ian 2013   •   14:40
Update 14:40 - Cel puţin 16 persoane au fost ucise în violenţele care au izbucnit sâmbătă în oraşul egiptean Port Said după ce 21 de persoane implicate în incidentele produse în 2012 la un meci de fotbal au fost condamnate la moarte, informează AFP.
   
Apropiaţii condamnaţilor au luat cu asalt închisoarea unde sunt încarceraţi aceştia, imediat după anunţarea sentinţelor. Persoane rămase neidentificate au deschis focul spre forţele de ordine, omorând cel puţin doi agenţi de poliţie. Armata a trimis vehicule blindate în jurul închisorii.
   
Cel puţin 16 persoane au murit în violenţele izbucnite sâmbătă dimineaţă, au declarat surse medicale. Bilanţul îi include pe cei doi poliţişti împuşcaţi mortal. Conform televiziunii publice, alte peste 50 de persoane au fost rănite.

------------------
   
Justiţia egipteană a condamnat la moarte 21 de persoane acuzate că au fost implicate în incidentele soldate cu 74 de morţi, anul trecut, după un meci de fotbal la Port Said.
   
Verdictul a fost primit cu urale de rudele victimelor prezente în sala de judecată de la Cairo. 74 de persoane, între care şi un poliţist, au murit în Egipt şi peste 150 de oameni au fost răniţi în violenţele izbucnite după un meci de fotbal, în data de 1 februarie 2012, la Port Said. Violenţele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle asupra fanilor oaspeţi, susţinători ai formaţiei Al Ahly.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close