Antena 3 CNN Externe Egipt. Hosni Mubarak va face apel împotriva condamnării la închisoare pe viaţă

Egipt. Hosni Mubarak va face apel împotriva condamnării la închisoare pe viaţă

Egipt. Hosni Mubarak va face apel împotriva condamnării la închisoare pe viaţă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
02 Iun 2012   •   13:53

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere în 2011, va face apel împotriva condamnării, a anunţat unul dintre avocaţii săi, citat de AFP.
   
"Vom face apel. Acest verdict este plin de erori judiciare", a precizat avocatul Yasser Bahr.
   
După încheierea şedinţei, Mubarak, care până în prezent era în arest preventiv la un spital militar, a fost transferat de la tribunal spre închisoarea din Tora, o suburbie situată la sud de Cairo.
   
El este ţinut într-o aripă medicală a acestui penitenciar, potrivit serviciilor de securitate.
   
Fostul preşedinte şi fostul său ministru de Interne Habib el-Adli au fost condamnaţi sâmbătă la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei din ianuarie-februarie 2011, care s-a soldat cu aproape 850 de morţi.
   
Faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii fostului preşedinte, Alaa şi Gamal Mubarak, judecaţi în acelaşi timp cu tatăl lor, au fost însă prescrise.
   
Mubarak, care purta ochelari fumurii şi era întins pe o targă din cauza stării sale de sănătate, aşa cum a stat pe tot parcursul procesului, a rămas impasibil de-a lungul şedinţei.
   
Acuzarea ceruse pedeapsa cu moartea împotriva sa, iar el a pledat nevinovat în cursul procesului, care începuse la 3 august 2011.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close