Antena 3 CNN Externe Egipt. Mubarak a fost conectat la aparatele de respiraţie artificială

Egipt. Mubarak a fost conectat la aparatele de respiraţie artificială

Egipt. Mubarak a fost conectat la aparatele de respiraţie artificială
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Iun 2012   •   15:48

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak - condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă pentru cei aproape 1000 de morţi în urma represaliilor împotriva revoltei antiguvernamentale din iarna anului trecut care a condus la îndepărtarea sa de la putere - a fost conectat marţi la aparatele de respiraţie artificială, potrivit presei locale.

Un gardian de la închisoarea în care se află Mubarak a spus că fostului lider egiptean i s-a făcut rău de mai multe ori în decursul zilei de ieri. El a avut dificultăţi de respiraţie şi a fost nevoie de conectarea sa la aparate, în spitalul închisorii.

Starea de sănătate a lui Mubarak (84 de ani) a început să se deterioreze după ce a fost vizitat de soţia sa, Suzanne Mubarak, care a plâns când şi-a văzut soţul în haine de închisoare.

Autorităţile au refuzat accesul medicilor personali ai lui Mubarak în închisoare, dar au acceptat transferul fiului său Gamal în acelaşi penitenciar unde se află încarcerat şi fostul preşedinte.

Hosni Mubarak, împreună cu ministrul său de Interne Habib el-Adli, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru represaliile declanşate împotriva revoltei antiregim de la începutul anului 2011, soldate cu 850 de morţi.

În acelaşi dosar au figurat alţi şase responsabili de rang înalt, dar aceştia au fost achitaţi, la fel ca şi cei doi fii ai lui Mubarak, Gama şi Alaa, care urmează să fie judecaţi într-un dosar de corupţie.





×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close