Antena 3 CNN Externe Egipt: Mubarak, ?somat? de partidul său să mai candideze pentru un mandat

Egipt: Mubarak, ?somat? de partidul său să mai candideze pentru un mandat

Egipt: Mubarak, ?somat? de partidul său să mai candideze pentru un mandat
Sursa foto: hosni mubarak
26 Mai 2010   •   21:00

Unul din cei mai influenţi politicieni din Egipt a anunţat că partidul la guvernare doreşte ca preşedintele Hosni Mubarak să candideze la viitoarele alegeri prezidenţiale de anul viitor.
Declaraţiile lui Safwat el-Sherif vin după cele similare ale premierului Ahmed Nazif din weekend.
Împreună, afirmaţiile par a fi menite a crea un imbold pentru Mubarak, lider de aproape 30 de ani al Egiptului şi care a ajuns la vârsta de 82 de ani, să candideze pentru un nou mandat de şase ani, în 2011.
"Partidul are speranţa că preşedintele Mubarak va fi un candidat," declara el-Sherif, secretar general al Partidului Naţional Democratic aflat la guvernare..
"Toată lumea îl priveşte pe preşedintele Mubarak ca lider al acestei naţiuni şi toţi îl sprijină. El este o legendă care nu poate fi înlocuită ," aprecia el-Sherif, care este şi preşedinte al Consiliului Shura, camera superioară a parlamentului.
Nazif declar sâmbătă că doreşte ca Mubarak să candideze la anul, deoarece sistemul politic al ţării nu a produs nicio alternativă ca lider al Egiptului.
Mubarak nu şi-a anunţat încă nicio intenţie, iar speculaţiile referitor la cine îi va succede s-au intensificat. Mulţi cred că Mubarak doreşte ca Gamal, cel mai tânăr dintre cei doi fii, să îi succeadă.
Grupurile pro-reformă s-au coalizat în jurul fostului şef al agenţiei nuclear a ONU, diplomatul Mohammed ElBaradei,cerându-i să candideze.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak alegeri prezidentiale Egipt
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close