Antena 3 CNN Externe Egipt. Puterea ameninţă cu "măsuri ferme" împotriva manifestanţilor care cer revenirea la putere a lui Morsi

Egipt. Puterea ameninţă cu "măsuri ferme" împotriva manifestanţilor care cer revenirea la putere a lui Morsi

Egipt. Puterea ameninţă cu "măsuri ferme" împotriva manifestanţilor care cer revenirea la putere a lui Morsi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    29 Iul 2013   •   09:21
Autorităţile de tranziţie egiptene au ameninţat cu "măsuri decisive şi ferme" împotriva manifestanţilor care cer revenirea la putere a preşedintelui islamist destituit Mohamed Morsi în caz de "depăşire a dreptului lor de exprimare", informează Agerpres.
 
Consiliul de apărare naţională, prezidat de şeful interimar al statului Adly Mansour şi din care face parte ministrul Apărării şi şef al armatei, Abdel Fattah al-Sissi, a promis duminică "decizii şi măsuri decisive şi ferme" dacă manifestanţii îşi "depăşesc dreptul de exprimare paşnică şi responsabilă a opiniei", potrivit unui comunicat oficial. 
 
Consiliul i-a somat pe susţinătorii lui Morsi care au instalat două tabere la Cairo "să anunţe imediat că renunţă clar şi definitiv la violenţă sub toate formele ei şi să oprească imediat violenţa, terorismul şi agresiunile în cuvinte sau fapte contra cetăţenilor". 
 
El a reamintit manifestaţiile masive de vineri cerute de generalul Sissi pentru "a-l mandata să pună capăt terorismului", declarând că "marele popor egiptean a ieşit în toate guvernoratele pentru a confirma respingerea terorismului, a violenţei fără discernământ, discursurilor de ură şi incitare la ură". 
 
Autorităţile de tranziţie şi-au intensificat duminică mesajele de fermitate adresate partizanilor lui Mohamed Morsi, încă mobilizaţi pentru a obţine întoarcerea sa, după moartea a 72 de manifestanţi în confruntări cu poliţia cu o zi înainte. 
 
 

×
Subiecte în articol: Egipt proteste egipt Mohamed Morsi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close