Antena 3 CNN Externe Egipt: Referendumul constituţional s-a încheiat. 98% dintre participanţi au votat PENTRU proiect

Egipt: Referendumul constituţional s-a încheiat. 98% dintre participanţi au votat PENTRU proiect

Egipt: Referendumul constituţional s-a încheiat. 98% dintre participanţi au votat PENTRU proiect
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
18 Ian 2014   •   19:15
O proporţie de 98,1% dintre egiptenii care au participat la referendumul constituţional din Egipt au votat în favoarea proiectului, iar rata de participare a fost de 38,6 la sută, a anunţat sâmbătă Comisia electorală, relatează AFP, conform Mediafax.
Guvernul instituit de militari a avertizat că va considera o rată de participare mai mare decât cea a referendumului constituţional din 2012, când preşedintele Mohamed Morsi era la putere (32,9 la sută) drept o "victorie" care justifică destituirea şi arestarea singurului preşedinte ales democratic al Egiptului. 
 
Susţinătorii lui Morsi acuză militarii că au comis o "lovitură de stat" la 3 iulie. 
Noul şi popularul om puternic al Egiptului, generalul Abdel Fattah al-Sissi, a legat soarta sa de participarea la acest referendum, organizat marţi şi miercuri, anunţând cu trei zile înainte că se va prezenta la alegerile prezidenţiale din 2014 dacă "poporul îi va cere acest lucru".
Prin urmare, consultarea populară a luat forma unui plebiscit, în plin val de represiuni sângeroase îndreptate împotriva susţinătorilor lui Morsi şi în special a Fraţilor Musulmani. 
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close