Antena 3 CNN Externe Egipt. Susţinătorii lui Morsi vor să organizeze un marş de "un milion de manifestanţi"

Egipt. Susţinătorii lui Morsi vor să organizeze un marş de "un milion de manifestanţi"

Egipt. Susţinătorii lui Morsi vor să organizeze un marş de "un milion de manifestanţi"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    29 Iul 2013   •   11:15
Un miting de circa un milion de manifestanţi ar putea avea loc, marţi, în Egipt, după ce susţinători ai lui Mohamed Morsi au îndemnat la organizarea unei astfel de marş, prin care vor să ceară reinstalarea la putere a fostului preşedinte egiptean destituit pe 3 iulie de armată.
 
"Îndemnăm (...) la organizarea unui marş de un milion de persoane, sub sloganul ", a anunţat luni, într-un comunicat, o coaliţie de grupări islamiste care îl susţin pe fostul preşedinte, informează Mediafax.
 
Prin acest apel sunt îndemnaţi toţi susţinătorii lui Morsi să se adune, luni seara, pe teritoriul întregului Egipt, la "clădiri administrative aparţinând forţelor de securitate (...), pentru a condamna acţiuni criminale şi utilizarea de gloanţe reale, de către ministrul de Interne, împotriva unor manifestanţi paşnici", în cursul unor confruntări între susţinători ai lui Morsi şi poliţie, care s-au soldat cu 72 de morţi, sâmbătă.
 
Cele două tabere dau vina una pe cealaltă în ceea ce priveşte responsabilitatea acestor confruntări, cele mai sângeroase de la destituirea lui Morsi.
 
Manifestanţi au acuzat forţe de securitate că au tras cu gloanţe reale, însă Ministerul de Interne a afirmat că a recurs doar la gaze lacrimogene.
 
Impasul politic continuă în Egipt, după trei săptămâni de la destituirea lui Mohamed Morsi, noua putere afirmând că va da dovadă de "fermitate" faţă de susţinătorii fostului preşedinte, hotărâţi să îşi continue mitingurile în pofida acestor avertismente.
 

×
Subiecte în articol: Egipt Mohamed Morsi
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close