Antena 3 CNN Externe Egipteni din România nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor

Egipteni din România nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor

Egipteni din România nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor
Sursa foto: Foto: truthdig.com
01 Feb 2011   •   08:36

Egiptenii care locuiesc în România trec prin momente de coşmar pentru că nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor. Reţelele egiptene de telefonie nu mai funcţionează de câteva zile, iar internetul este restricţionat.

Ahmed El Haw e bucureştean de peste un an. A venit în România pentru a lucra la o companie multinaţională. De când au început revoltele la Cairo nu mai are somn, deoarece reuşeşte cu greu să ia legătura cu părinţii şi sora lui.

"Am vorbit cu familia mea doar pe telefonul fix. In prima zi de proteste reteaua de telefonie mobila nu a functionat si nici acum nu functioneaza internetul"

Imaginile pe care Ahmed le vede la televizor îl neliniştesc din ce în ce mai tare.

"Unele posturi de televiziune sunt mai preocupate sa provoace panica si sa arate doar imagini negative in timp ce alte posturi serioase de televiziune prezinta situatia reala.

Ahmed îşi doreşte cu orice preţ să ajungă acasă, deşi a fost sfătuit să nu iasă din România până la finalul crizei.

Momentan în România nu există o evidenţă a cetăţenilor egipteni, dar se estimează că locuiec aici câteva mii. Unii au venit la studii, s-au căsătorit şi au rămas în ţară. Alţii au venit în interes de afaceri şi s-au stabilit în România până îşi vor încheia contractele.

 


×
Subiecte în articol: Egipt proteste
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close