Antena 3 CNN Externe Ehud Olmert crede că Autoritatea Palestiniană trebuie să preia din nou controlul în Fâşia Gaza

Ehud Olmert crede că Autoritatea Palestiniană trebuie să preia din nou controlul în Fâşia Gaza

Ehud Olmert crede că Autoritatea Palestiniană trebuie să preia din nou controlul în Fâşia Gaza
Sursa foto: ehud olmert
28 Ian 2009   •   19:56

Ehud Olmert i-a transmis miercuri lui George Mitchell, emisarului american pentru Orientul Mijlociu, că este important ca Autoritatea Palestiniană să preia din nou controlul în Fâşia Gaza, de unde a fost îndepărtată în 2007 de către Hamas, conform unui oficial israelian, citat de AFP.
"Este important ca după operaţiunea victorioasă (desfăşurată de Israel în Fâşia Gaza), puterea Hamas să se diminueze, iar Autoritatea Palestiniană să fie în măsură să preia puterea în teritoriul palestinian", a declarat acesta citând-ul pe premierul israelian.
O "deschidere permanentă a punctelor de trecere cu Fâşia Gaza" este "legată de problema militarului Gilad Shalit", răpit în iunie 2006 şi reţinut de gruparea islamistă, i-a mai transmis Olmert lui Mitchell conform aceleiaşi surse.
De asemenea, el a precizat că armistiţiul, instituit la 18 februarie, "va fi respectat şi evaluat în funcţie de reinstalarea calmului total, încetarea tirurilor cu rachetă, a activităţilor teroriste şi a traficului de arme".
"Dacă Hamas trage, vom riposta", a declarat sursa, citându-l pe Olmert. În acelaşi timp, Mitchell a declarat că a discutat cu Olmert despre "importanţa critică de consolidare a armistiţiului, inclusiv printr-o încetare a ostilităţilor, încetarea contrabandei şi deschiderea punctelor de trecere pe baza acordurilor din 2005".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ehud Olmert
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close