Antena 3 Externe Ei sunt la originea înşelătoriei cu CARNE DE CAL. "Spanghero ştia că revindea carne de cal etichetată drept vită"

Ei sunt la originea înşelătoriei cu CARNE DE CAL. "Spanghero ştia că revindea carne de cal etichetată drept vită"

14 Feb 2013   •   19:14
Ei sunt la originea înşelătoriei cu CARNE DE CAL. "Spanghero ştia că revindea carne de cal etichetată drept vită"
Sursa foto: Foto: 20minutes.fr

Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, relatează AFP.

Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumpărat 42 de tone de carne de cal, la începutul lunii ianuarie, de la o firmă cipriotă.
   
Răsturnare de situaţie: Marea Britanie recunoaşte că a trimis în Franţa carcase de carne de cal CONTAMINATE

Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în depozitele companiei, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
   
"Spanghero este vinovată de înşelătorie economică şi va exista o acţiune în justiţie", a confirmat Benoît Hamon, ministrul pentru Protecţia consumatorului.

"Compania ştia că revindea carne de cal etichetată drept vită", a mai spus Hamon.
   
Ministrul a subliniat că firma Comigel, care a produs lasagna cu carne de cal, a fost indusă în eroare. "Comigel ştia că era carne de vită", a spus el.
   
"Însă şi această companie franceză a dat dovadă de neglijenţă pentru că a omis efectuarea de verificări la uzina sa din Luxemburg. În primul rând, eticheta nu era conformă cu legislaţia franceză. În al doilea rând, la decongelare, ar fi trebuit să îşi dea seama că nu era aceeaşi culoare ca cea a vitei", a explicat ministrul.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close