Antena 3 CNN Externe El a semănat panică în rândul japonezilor. AUTORUL penei de curent de la centrala nucleară Fukushima

El a semănat panică în rândul japonezilor. AUTORUL penei de curent de la centrala nucleară Fukushima

El a semănat panică în rândul japonezilor. AUTORUL penei de curent de la centrala nucleară Fukushima
Sursa foto: Foto: AP
21 Mar 2013   •   09:00

Pana de electricitate de la centrala nucleară japoneză Fukushima ar fi putut fi provocată de un şobolan, a declarat operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), relatează joi BBC News Online.
   
Compania crede că animalul ar fi provocat un scurtcircuit, antrenând o pană de curent electric. "Am îngrijorat profund populaţia, dar sistemul a fost repornit", a declarat purtătorul de cuvânt al Tepco, Masayuki Ono, citat de AFP.

Pana de curent electric a determinat oprirea sistemelor de răcire la piscinele pentru combustibil uzat ale reactoarelor 1, 3 şi 4, luni seara, dar sistemele de răcire ale reactoarelor nu au fost afectate. Defecţiunea a fost reparată după aproximativ 30 de ore, iar toate sistemele de răcire erau operaţionale miercuri dimineaţa.
   
Tepco a explicat că a găsit un animal mort în apropierea instalaţiei electrice, care avea aproximativ 15 centimetri. Compania a publicat o imagine în care animalul pare a fi un şobolan mort.


    Foto: Agerpres/AP

Incidentul a evidenţiat fragilitatea dispozitivelor actuale de la acest complex atomic, afectat de valul seismic generat de cutremurul din 11 martie 2011.






×
Subiecte în articol: Fukushima şobolan
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close