Antena 3 CNN Externe UPDATE. Răsturnare de situație în cazul celui de-al treilea terorist arestat în Belgia. NU pe el îl căutau

UPDATE. Răsturnare de situație în cazul celui de-al treilea terorist arestat în Belgia. NU pe el îl căutau

UPDATE. Răsturnare de situație în cazul celui de-al treilea terorist arestat în Belgia. NU pe el îl căutau
23 Mar 2016   •   13:21

UPDATE. Procurorii belgeni au anunțat, în urmă cu puțin timp, că Najim Laachraoui nu a fost arestat și este în continuare liber.

----------------------------

UPDATE. Conform publicației Haaretz, Najim Laachraoui a fost arestat în urmă cu puțin timp, chiar la Anderlecht. Pe de altă parte, presa belgiană arată că nu acesta este cel pe care îl căutau forțele de ordine.

"Conform presei belgiene, suspectul care a fost arestat în această dimineață la Anderlecht nu este, până la urmă, cel care ar fi coordonat atacurile de la Bruxelles. Asta nu înseamnă că a fost scos de pe lista suspecților, ci că a mai fost făcută o arestare", a explicat Maria Coman, realizatoarea emisiunii Se întâmplă în România, la Antena 3.

----------------------------

După ce a devenit publică informația că cei doi fraţi El Bakraoui, Khalid şi Brahim, sunt doi dintre presupuşii autori ai atentatului comis, marţi, la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem, atenția se îndreaptă acum și spre cel de-al treilea suspect care apare în imaginea surprinsă în aeroport alături de cei doi îmbrăcat în alb.

Doi dintre presupușii kamikaze de la Bruxelles, identificați de autorități

Al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis marţi la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi aflat încă în libertate este Najim Laachraoui, un bărbat deja căutat de poliţia belgiană încă de acum două zile, relatează cotidianul belgian La Derniere Heure, citat de Reuters și Agerpres.

Parchetul federal belgian a anunţat luni că unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui.

''Ancheta a putut să stabilească că numitul Soufiane Kayal poate fi identificat ca fiind numitul Laachraoui Najim, născut la 18 mai 1991, plecat în Siria în februarie 2013'', a afirmat Parchetul într-un comunicat, fără a-i preciza naţionalitatea.

Sub această identitate falsă a fost închiriată locuinţa percheziţionată la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, în apropiere de Namur. Casa a fost folosită pentru pregătirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute răniţi.

''Urme de ADN ale lui Laachraoui Najim au fost descoperite în casa închiriată la Auvelais, precum şi în apartamentul de pe Rue Henri Bergé din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, care ar fi fost utilizate de gruparea teroristă'', a precizat luni Parchetul belgian, lansând un nou apel la martori pentru informaţii care pot duce la găsirea acestuia.

Laachraoui a fost controlat şi când se afla într-o maşină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam şi Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împuşcat mortal de poliţia săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles.

Anchetatorii îi suspectează pe Laachraoui şi Belkaid că au fost în legătură telefonică cu unii dintre atentatori sinucigaşi în seara de 13 noiembrie 2015, în care au fost comise atentatele de la Paris.

Atentatele comise marţi dimineaţă la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 34 de morţi şi 230 de răniţi.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close