Antena 3 CNN Externe El l-ar putea detrona pe Hugo Chavez! Henrique Capriles promite să scoată Venezuela din criză

El l-ar putea detrona pe Hugo Chavez! Henrique Capriles promite să scoată Venezuela din criză

El l-ar putea detrona pe Hugo Chavez! Henrique Capriles promite să scoată Venezuela din criză
Sursa foto: es.electionsmeter.com
13 Feb 2012   •   11:48

Hugo Chavez are un nou contracandidat puternic, liderul opoziţiei, Henrique Capriles, câştigând peste 60% din alegerile primare din Venezuela.

Capriles a promis Venezuelei că va pune capăt conducerii socialiste de 13 ani, care, după părerea lui, a lăsat ţara în criză.

Aproape 3 milioane de persoane au participat la alegerile primare unde Capriles a câştigat peste 60% din voturi.

Încercarea lui Capriles, un guvernator de stat de centru-stânga, a fost întărită şi mai mult prin dovada de unitate în rândul altor candidaţi din partea opoziţiei, care timp de ani de zile a suferit din cauza disputelor interne, lucru de care, în cele din urmă, a beneficiat Chavez.

Capriles are o popularitate foarte mare în rândul persoanelor sărace, acesta investind sume mari în proiectele de asistenţă socială. În cazul în care vrea să îl detroneze pe Hugo Chavez, liderul în vârstă de 39 de ani va trebui să facă mai mult decât nişte promisiuni.

"Asistăm la unirea tuturor venezuelenilor care vor progres", a spus Capriles în faţa a mii de susţinători adunaţi duminică noapte în faţa sediului său de campanie. "Avem o ţară în criză şi un guvern dedicat numai politicii partizane", a mai spus el, precizează Agerpres.


×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close