Antena 3 CNN Externe Elefanţii, uriașii Thailandei. Prietenoasele mamifere, atracție turistică garantată

Elefanţii, uriașii Thailandei. Prietenoasele mamifere, atracție turistică garantată

Elefanţii, uriașii Thailandei. Prietenoasele mamifere, atracție turistică garantată
Sursa foto: Foto: VideoNews
29 Oct 2011   •   19:03

Elefanţi care dansează, pictează, fac baie şi duc gunoiul. Nu este o poveste, ci este realitatea din Thailanda. În Chiang Mai, masivele animale fac zilnic spectacol în faţa a sute de turişti.

Dimineaţa în Chiang Mai începe pe malul râului, unde elefanţii întâmpină turiştii. Masivi, dar blânzi, unii dintre ei îşi impresionează oaspeţii prin dans. Unii dansează lent, alţii rapid, dar toţi ţin ritmul. Pentru asta sunt  răsplătiţi cu banane. În câteva minute soşeste şi momentul mult aşteptat: baia matinală în râu.

Rând pe rând, elefanţii intră în apă şi apoi, la fel ca nişte copii, se lasă curăţaţi de mahouki, îngrijitorii lor.

Odată răsfăţul terminat toţi se mută în zona de spectacol. Când toată lumea e pregătită, vedetele junglei îşi fac intrarea.

 


Cel mai mic dintre elefanţi ridică steagul. Semn că numărul lor începe. Întâi se înclină în faţa publicului, apoi aduc buşteni din junglă şi demostrează cât de bine lucrează în echipă.

Mahouki le arată apoi turiştilor cât de uşor e să cobori de pe elefant, iar simpaticele animale demonstrează că ştiu să păstreze natura curată. Aşa că toate gunoaiele ajung la coş.

În grupul elefanţilor există şi o artistă. Maia. Mahouki sunt asistenţii ei: îi dau fiecare pensulă în parte şi îi aleg culorile. Odată terminat tabloul, Maia primeşte aplauze şi multumeşte la rândul ei.

Spectacolul s-a terminat. Acum elefanţii îşi arată ospitalitatea şi le prezintă turiştilor casa lor: jungla tailandeză. Oaspeţii se aşează entuziasmaţi pe spatele animalelor şi pleacă la o plimbare care durează o oră.

Din când în când elefantul se opreşte şi cere afecţiune. Îşi întinde trompa câtre turiştii pe care îi plimbă şi aşteaptă să fie mângâiat. De afecţiune oricum nu duce lipsă pentru că dragostea dintre el şi mahouk nu are limite. Pakpao are grijă de Maia de când a venit pe lume şi a fost adusă în tabăra de elefanţi. Adică de 30 de ani. Zilnic petrec atât de mult timp împreună încât mahoukul a pierdut de mult numărul orelor.

Pakpao ştie că legătura dintre el şi Maia e pe viaţă. Elefantul se ataşează atât de tare de mahouk încât dacă sunt despărţiţi, animalul face depresie şi moare. Cine vrea să meargă pas la pas cu elefanţii şi să stea de vorbă cu mahoki trebuie să-şi facă rezervare din timp.

Elefanţii sunt doar una dintre strategiile pe care tailandezii le folosesc pentru a atrage anual peste 14 milioane de turişti.

×
Subiecte în articol: elefanti turism Thailanda turisti joaca
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close