Antena 3 CNN Externe Elena Udrea, varianta americană. John McCain confundă Spania cu o ţară sud-americană

Elena Udrea, varianta americană. John McCain confundă Spania cu o ţară sud-americană

Elena Udrea, varianta americană. John McCain confundă Spania cu o ţară sud-americană
19 Sep 2008   •   12:43

Într-un interviu acordat unui post de radio din Miami, candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite aparent confundă Spania cu o ţară sud-americană. În debutul interviului, John McCain discută despre relaţiile Statelor Unite cu diverse ţări din America Centrală şi de Sud. precum Venezuela, Bolivia sau Cuba, după care jurnalistul îndreaptă discuţia spre relaţiile cu Spania.

Subiectul este unul destul de sensibil pentru spanioli, în condiţiile în care premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero nu a primit niciodată o invitaţie la discuţii din partea preşedintelui american George W. Bush. La întrebarea ?Dacă aţi fi ales preşedinte, l-aţi invita pe Jose Luis Rodrigues Zapatero la Casa Albă??, candidatul republican evită un răspuns direct, spunând că se va întâlni cu ?toţi şefii de stat care ne sunt prieteni şi care vor să coopereze cu noi?.

Jurnalistul însă insistă să obţină un răspuns mai clar cu privire la această problemă, McCain nu promite că va lansa o astfel de invitaţie, însă subliniază ?importanţa relaţiilor cu America Latină?, nedând nici un moment de înţeles că ar şti la cine se referă jurnalistul.

ÎNREGISTRAREA INTERVIULUI ACORDAT DE JOHN MCCAIN


Astfel de gafe sunt obişnuite în politica românească, cea mai cunoscută dintre ele fiind făcută de Elena Udrea care, într-un interviu televizat, a lăsat să se înţeleagă că Norvegia ar fi republică membră UE. În realitate Norvegia este monarhie constituţională şi nu face parte din Uniunea Europeană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: John McCain SUA Elena Udrea Spania
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close