Antena 3 CNN Externe "A fost un act extraordinar de curaj". Un elev de numai 13 ani le-a salvat viața colegilor aflați în autobuzul școlar, după ce șoferul a leșinat la volan, în SUA

"A fost un act extraordinar de curaj". Un elev de numai 13 ani le-a salvat viața colegilor aflați în autobuzul școlar, după ce șoferul a leșinat la volan, în SUA

Un elev de numai 13 ani este recunoscut drept un erou de colegii săi de clasă, după ce a observat că șoferul autobuzului care îi conducea spre casă a leșinat și a preluat chiar el controlul asupra volanului.

"A fost un act extraordinar de curaj". Un elev de numai 13 ani le-a salvat viața colegilor aflați în autobuzul școlar, după ce șoferul a leșinat la volan, în SUA
Sursa foto: WXYZ TV Detroit/Channel 7
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   19:20

Dillon Reeves, originar din SUA, a devenit un adevărat exemplu pentru colegii săi de clasă, după ce a dat dovadă de curaj și a împiedicat producerea unei tragedii.

Aflat în autobuzul școlar, Dillon a observat că șoferul se simte rău și este pe cale să leșine, fiind incapabil să conducă.

Fără să stea pe gânduri, băiatul de numai 13 ani a preluat controlul asupra volanului și a călcat frâna.

Momentul a fost surprins de camerele aflate în autobuzul școlar, gestul băiatului fiind demn de cel al unui erou.

Citește și: Doi tineri români, soț și soție, au murit pe șosea într-o ciocnire frontală care nu le-a lăsat nicio șansă, în Italia

"S-a ridicat, a evaluat situația și a văzut că șoferul a leșinat. Acesta a fost un act extraordinar de curaj. A sărit de pe scaun, și-a aruncat rucsacul jos, a alergat în față și a apucat volanul și a oprit autobuzul. Acțiunile studentului care a ajutat la oprirea autobuzului au făcut diferența astăzi și nu aș putea fi mai mândru de eforturile sale”, a spus  Robert Livernois, preotul şcolii.

Autoritățile au transmis că nimeni nu a fost rănit, iar șoferul a fost transportat la un spital local, unde este monitorizat de medici.

Omagii dedicate micului salvator

Consilierul orașului Warren, Jonathan Lafferty, l-a lăudat pe Dillon într-o postare publicată pe Facebook, mulțumindu-i pentru acțiunile sale eroice.

"Orașul Warren este foarte mândru de eroul nostru din clasa a VII-a, Dillon Reeves! Acest tânăr a intrat în acțiune când șoferul său de autobuz școlar s-a confruntat cu o urgență medicală, oprind autobuzul și evitând ceea ce ar fi putut fi foarte tragic. Suntem foarte mândri de tine pentru acțiunile tale eroice!”, a scris consilierul orașului.

Mama băiatului a scris, de asemenea, un mesaj dedicat fiului ei.

"Azi, pe drumul spre casă de la școală, șoferul de autobuz al lui Dillon a leșinat la volan, iar Dillon a sărit în acțiune și a oprit autobuzul și a salvat toți copiii de mașinile pe care i-ar fi putut lovi in cale!!El este EROUL Local!!", a scris femeia, pe Facebook.

Mai mult, pentru a aduce un omagiu acțiunilor lui Dillon, localnicii au decorat curtea casei sale cu un semn uriaș, pe care scrie "erou”.

Potrivit rapoartelor, băiatul va primi și un premiu din partea Departamentului de Poliție Warren, potrivit Mirror.

×
Subiecte în articol: baiat autobuz școlar sofer salvator SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close