Antena 3 CNN Externe Un elev de clasa a IV-a a găsit o soluţie inedită de a face şcoala online, chiar dacă nu avea internet acasă

Un elev de clasa a IV-a a găsit o soluţie inedită de a face şcoala online, chiar dacă nu avea internet acasă

Un elev de clasa a IV-a de la o şcoală din New Mexico, SUA, a făcut tot posibilul să continue cursurile online, chiar dacă nu avea internet acasă. Elevul a stat zilnic lângă zidul școlii şi a participat la cursuri conectat la reţeaua de internet a unităţii de învăţământ.

Un elev de clasa a IV-a a găsit o soluţie inedită de a face şcoala online, chiar dacă nu avea internet acasă
Sursa foto: CNN
de Claudia Popovici    |    26 Oct 2020   •   23:59

Când Jonathan a aflat că şcoala se va desfăşura online s-a îngrijorat. Din cauza pandemiei cu coronavirus, familia lui trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi abonamentul la internet nu este o prioritate, acum.

"Am trăit întotdeauna de la salariu la salariu. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit întotdeauna să câstigăm suficient cât să trăim şi să plătim ce era de plătit. Apoi ne-a lovit Covid”, a spus pentru CNN, mama băiatului.

În situaţia dată, Jonathan era forţat de circumstaţe să întrerupă cursurile. Nu s-a descurajat şi a făcut tot posibilul să poată participa la ore, online.

"A spus că trebuie să se întoarcă la școală și să fie un copil normal din nou”, a declarat mama băiatului.

Elevul a găsit soluţia salvatoare. A stat zilnic între orele 08:00 și 14:45 lângă zidul școlii şi a participat la cursuri conectat la reţeaua de internet a unităţii de învăţământ.

Directorul şcolii şi cadrele didactice au fost impresionate de perseverenţa de care a dat dovadă tânărul elev. Câţiva profesori veneau periodic să verifice dacă băiatul este bine sau are nevoie de ceva. Tot ei au publicat imaginile cu Jonathan studiind pe cutia de carton lăngă zidul şcolii.

Povestea elevului a induioşat întreaga comunitate

Impresionat de povestea lui Jonathan, un localnic s-a oferit să plătească abonamentul pentru internet pe un an de zile, ca elevul să poată studia de acasă aşa cum fac colegii lui.

"Nu-mi pot exprima recunoştinţa şi mulţumirile pentru ajutorul pe care ni-l oferă comunitatea în aceste momente dificile”, a declarat mama băiatului.

Acum că a scăpat de grija abonamentului la internet, Jonathan şi-a propus să studieze intens subiectul său preferat - știința.

Citeşte şi : Cinci fraţi dintr-un sat din Iaşi învaţă online, fără curent electric :"Mi-aş dori să am lumină, să învăţ ca şi ceilalţi, să nu mai fug la vecinul să încarc telefonul”

×
Subiecte în articol: scoala online
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close