Antena 3 CNN Externe Elevă din SUA, dată afară de la balul de absolvire din cauza rochiei îndrăzneţe (VIDEO)

Elevă din SUA, dată afară de la balul de absolvire din cauza rochiei îndrăzneţe (VIDEO)

Elevă din SUA, dată afară de la balul de absolvire din cauza rochiei îndrăzneţe (VIDEO)
Sursa foto: eleva
02 Apr 2010   •   13:34

O elevă de liceu din Statele Unite a fost dată afară de la balul de absolvire, deoarece conducerea şcolii a considerat că rochia sa de gală era prea îndrãzneaţă. Adolescenta se consideră nevinovată, dar a preferat să renunţe la bal, în timp ce alte colege, aflate în aceeaşi situaţie, au ales pedeapsa alternativă propusă de conducere, şi anume bătaia.

Erica DeRamus aştepta cu nerăbdare primul mare bal din viaţa ei. Dezamăgirea a fost cumplită când oficialităţile şcolii au anunţat-o că rochia sa era prea scurtă, iar decolteul - prea generos.

Erica ştia că liceul are reguli severe de vestimentaţie şi tocmai de aceea nu-şi alesese singură rochia, ci se lăsase pe seama mamei sale. Directorul liceului spune, însă, că normele sunt foarte clare: rochia nu trebuie să coboare sub osul stern sau se ridice cu mai mult de 15 centimetri deasupra genunchiului.

Din cei peste 350 de elevi de la bal, 18 au încălcat normele. Aproape toţi vinovaţii au acceptat pedeapsa rămasă tradiţională în unele şcoli americane - bătaia la posterior, cu un fel de lopăţică de lemn. Singura care nu s-a supus, şi a fost eliminată, a fost Erica.

Chiar şi pedepsită, fata a ajuns o mică eroină pe internet, unde cazul său a suscitat vii dezbateri asupra codurilor de comportament şi a pedepselor depăşite de vremuri.



Antena 3




×
Subiecte în articol: liceu şcoală rochie absolvire decolteu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close