Antena 3 CNN Externe "N-o să-și dea seama nimeni!" | O elevă de gimnaziu ani a fost îndemnată la sinucidere de colegii ei, în Italia

"N-o să-și dea seama nimeni!" | O elevă de gimnaziu ani a fost îndemnată la sinucidere de colegii ei, în Italia

Un caz cu elevi de gimnaziu care au dat dovadă de o cruzime extremă a șocat Italia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   11:54

O fată de 14 ani din provincia Latina a fost hărțuită zilnic de colegi de clasă, care au organizat un adevărat complot menit să o determine pe elevă să se sinucidă.

Însă fata nu a cedat și i-a povestit mamei sale ce chinuri suportă la școală iar femeia a anunțat autoritățile.

"Este un caz fără precedent în Italia. O întreagă clasă de gimnaziu din Latina este cercetată de autorități pentru hărțuire și instigare la sinucidere.

Copiii de doar 14 ani au umilit zilnic și au batjocorit o colegă de-a lor, tot de 14 ani, îndemnând-o să își pună capăt zilele zilelor.

Citește și: Tone de droguri plutind pe apele mării. Cine a "pescuit" 400 de milioane de euro, în Italia

Aceștia s-a organizat și au făcut un grup secret de whatsapp, din care fata hărțuită, evident, nu făcea parte.

Potrivit presei din peninsulă, hărțuitorii, 12 băieți și trei fete, o numeau 'Ebola' pe victima lor și susțineau că aceasta trebuie evitată ca un virus mortal.

Ei s-au organizat și au elaborat chiar o strategie de hărțuire. Aceasta includea, în primul rând, mesaje personale, private, directe, transmise fetei, cu umilințe și jigniri.

Alte mesaje umilitoare la adresa fetei erau postate pe rețelele sociale.

Mesajul hărțuitorilor: "Omoară-te, nu să-și dea nimeni seama"

Între acestea, unul este de o gravitate extremă și o îndeamnă pe victimă să-și ia zilele: "Omoară-te, pentru că n-o să observe nimeni", este textul incitator, reprodus de presa italiană.

Confruntată cu valul de ură și batjocură, eleva a început să întârzie în mod frecvent la ore, pentru a evita să-și întâlnească hărțuitorii.

Așa a aflat mama ei că este ceva în neregulă, pentru că femeia își însoțea fiica la școală, tocmai pentru ca aceasta să ajungă la timp.

În urma investigației autorităților a fost descoperit chat-ul secret cu insulte și incitări.

Având în vedere că făptașii sunt minori, ei nu pot răspunde în fața legii.

Autoritățile încearcă însă să îi facă să înțeleagă gravitatea faptelor pe care aceștia le-au comis, în contextul în care bullying în școli este un fenomen din ce în ce mai răspândit în Italia", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: Latina Italia eleva hartuire bullying sinucidere
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close