Antena 3 CNN Externe Elevii constănţeni cuceresc din nou NASA

Elevii constănţeni cuceresc din nou NASA

Elevii constănţeni cuceresc din nou NASA
Sursa foto: elevi
24 Mai 2010   •   18:49

Elevii români uimesc din nou comunitatea ştiinţifică din întreaga lume. Constănţenii de la Colegiul ?Mircea cel Bătrân? au primit şi anul acesta mai multe premii la un prestigios concurs organizat de NASA, potrivit Adevărul.

Concursul, care consta în proiectarea unor staţii spaţiale, a fost luat cu asalt de români, care au mers acolo cu mai multe echipe. Încă din 2004, reprezentanţii Colegiului Mircea cel Bătrân, desemnat ca cel mai bun liceu din ţară anul trecut, obţin premii importante la acest concurs. Anul acesta, românii au luat două premii II, două premii III şi trei menţiuni.

Mai mult, două eleve de la liceul Ovidius au obţinut premiul de onoare la acelaşi concurs, după ce au proiectat o staţie spaţială independentă de Pământ, recreând acolo condiţiile de pe Terra. Premiul este cu atât mai important cu cât cele două nu aveau cunoştinţe aprofundate în acest domeniu.

Câştigătorii concursului NASA sunt acceptaţi ca bursieri la cele mai prestigioase universităţi din lume, adevărate pepiniere pentru companiile occidentale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA elevi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close