Antena 3 CNN Externe Elevii români au câştigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul I la un concurs organizat de NASA (VIDEO)

Elevii români au câştigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul I la un concurs organizat de NASA (VIDEO)

Elevii români au câştigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul I la un concurs organizat de NASA (VIDEO)
Sursa foto: nasa
07 Aug 2009   •   20:39

Elevii români au cucerit din nou Occidentul cu ideile lor. De data aceasta, constănţenii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, i-au impresionat pe specialiştii de la NASA. Două zile au muncit în SUA la un concurs internaţional şi au construit cel mai bun proiect pentru o aşezare umană în spaţiul extraterestru. Pentru asta, au primit Marele Premiu de la Agenţia Spaţială Americană.

Elevii români au învins peste 1.000 de echipe din toată lumea. Potrivit profesorului de fizică Ion Băraru, coordonatorul echipei, concursul a devenit tot mai dificil, de la an la an, mai ales de când au început să apară acolo echipele de români.

Aşa au ajuns elevii români să viziteze centrul spaţial al NASA. Mai exact, locul în care se pregătesc profesioniştii care pleacă în spaţiu.

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost, la ultimele două ediţii ale acestui concurs, alături de câştigători. Câştigătorii au mai primit un premiu de excelenţă de 10.000 de euro pentru că au reuşit să pună România pe harta ştiinţifică a lumii la concursul organizat de NASA unde au câştigat de două ori, consecutiv, premiul I.



Antena 3

×
Subiecte în articol: NASA romani elevi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close