Antena 3 CNN Externe Elicopter prăbuşit în Marea Nordului: Opt oameni au murit, iar alţi opt sunt daţi dispăruţi

Elicopter prăbuşit în Marea Nordului: Opt oameni au murit, iar alţi opt sunt daţi dispăruţi

Elicopter prăbuşit în Marea Nordului: Opt oameni au murit, iar alţi opt sunt daţi dispăruţi
Sursa foto: Elicopter
02 Apr 2009   •   12:42

Cel puţin opt oameni au murit şi alţi opt sunt daţi dispăruţi după ce un elicopter s-a prăbuşit în Marea Nordului. Aparatul se întorcea de la o platformă petrolieră maritimă. Autorităţile au suspendat operaţiunile de salvare pentru că nu mai speră să găsească supravieţuitori.

Elicopterul cu 16 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Nordului, în largul coastelor Scoţiei. Aparatul se întorcea de pe o platformã de petrol şi avea la bord 14 pasageri şi doi membri ai echipajului. Niciunul dintre aceştia nu a mai fost găsit în viaţă.

"Este o tragedie copleşitoare. Ştim că sunt cel puţin opt oameni morţi, iar alte două cadavre au fost văzute plutind. Trebuie să precizăm că operaţiunile de salvare nu au rezultate prea bune. Cred că trebuie să ne confruntăm cu realitatea că probabil am pierdut 16 oameni într-un singur accident în Marea Nordului", a declarat premierul Scoţiei.

Autorităţile nu au putut stabili cauzele accidentului şi au fost nevoiţi să suspende operaţiunile de salvare pentru că nu mai sperau să găsească supravieţuitori. Regina Elisabeta a II-a, premierul britanic şi cel scoţian au adresat condoleanţe familiilor îndoliate.

"A fost o zi tragică în Marea Nordului şi gândurile mele sunt alături de rudele celor care şi-au pierdut viaţa în acest accident. În momente ca acestea realizăm riscurile şi pericolul cu care se confruntă cei care lucrează în acest domeniu", a anunţat premierul britanic.

Accidentul are loc la numai o lună după ce un alt elicopter cu 18 persoane la bord care se îndrepta către o platformă din Marea Nordului s-a prăbuşit. Atunci, toate persoane aflate în elicopter au supravieţuit accidentului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: elicopter prabusit Marea Nordului Scotia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close