Antena 3 CNN Externe Elicopterul în care se afla preşedintele Columbiei a fost lovit de gloanţe

Elicopterul în care se afla preşedintele Columbiei a fost lovit de gloanţe

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele columbian, Ivan Duque, şi alţi oficiali a fost lovit de mai multe gloanţe într-un atac comis vineri. Anunțul a fost făcut chiar de şeful statului.

Elicopterul în care se afla preşedintele Columbiei a fost lovit de gloanţe
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Iun 2021   •   08:46

Elicopterul prezidențial a fost atacat vineri, în timp ce se îndrepta spre oraşul Cucuta. La bord se mai aflau și alți oficiali, printre care ministrul Apărării, Diego Molano, ministrul de Interne, Daniel Palacios, şi guvernatorul provinciei Norte de Santander, Silvano Serrano.

Incidentul s-a petrecut în regiunea Catatumbo, situată la graniţa cu Venezuela, unde se află plantaţii extinse de coca, principalul ingredient al cocainei. Zona este supravegheată de membri ai Armatei de Eliberare Naţională (ELN), potrivit  Reuters.

Nimeni nu a fost rănit în incident, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei.

Personalul de securitate a primit instrucţiuni clare pentru a-i găsi pe cei care se află în spatele atacului asupra elicopterului, a adăugat preşedintele.

În regiunea Catatumbo, situată la graniţa cu Venezuela, se află plantaţii extinse de coca, principalul ingredient al cocainei. Aici operează gherile din Armata de Eliberare Naţională (ELN), foşti luptători FARC care resping acordul de pace încheiat în 2016 cu guvernul, precum şi grupuri criminale armate implicate în traficul de droguri.

Luna aceasta, o maşină capcană a fost detonată la o bază militară folosită de Brigada 30 a armatei din Cucuta, rănind soldaţi columbieni şi consilieri militari americani.

În timp ce Molano a declarat că atacul ar fi putut fi comis de ELN, gruparea rebelă a negat că ar fi avut vreun rol în acest atentat.
 

×
Parteneri
Primul mare studiu despre efectele adverse ale vaccinării anti-COVID
x close