Antena 3 CNN Externe Eliminarea lui bin Laden, regizată la Hollywood. Pentagonul, în alertă cu privire la o eventuală scurgere de informaţii

Eliminarea lui bin Laden, regizată la Hollywood. Pentagonul, în alertă cu privire la o eventuală scurgere de informaţii

Eliminarea lui bin Laden, regizată la Hollywood. Pentagonul, în alertă cu privire la o eventuală scurgere de informaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2012   •   19:01

Departamentul american al Apărării anchetează posibile scurgeri interne de informaţii, referitoare la capturarea şi eliminarea lui Bin Laden, către regizori de la Hollywood, informează AFP.
   
Regizoarea Kathryn Bigelow lucrează la un proiect cinematografic despre uciderea lui Osama bin Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida, în raidul trupelor speciale americane efectuat, în mai, în oraşul pakistanez Abbottabad.
   
Republicanul Peter King, se teme că regizoarea şi scenaristul Mark Boal, care s-au întâlnit cu oficiali de rang înalt de la Pentagon, ar putea avea acces la informaţii secrete ale operaţiunii americane.

King a cerut Pentagonului şi CIA să iniţieze o anchetă în acest caz.
   
King a trimis presei americane, joi, o notă internă în care anunţa că Inspecţia Generală a Departamentului Apărării va declanşa o anchetă în acest caz.

"Investigaţia se va referi la acţiuni de comunicare ale angajaţilor Departamentului Apărării în relaţia cu regizori", a precizat Pentagonul.
   
Conform congresmanului, filmul ar urma să aibă premiera în octombrie 2012, cu puţin timp înaintea scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, în care Barack Obama candidează pentru un nou mandat.

Eliminarea liderului Al-Qaida este una din principalele reuşite în materie de politică externă şi securitate ale lui Barack Obama.

×
Subiecte în articol: Hollywood
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close