Antena 3 CNN Externe Scandal internaţional: Elon Musk acuză Twitter de fraudă

Scandal internaţional: Elon Musk acuză Twitter de fraudă

Elon Musk acuză Twitter de fraudă, susținând că platforma de socializare l-a indus în eroare cu privire la aspectele cheie ale afacerii sale înainte de a accepta achiziția de 44 de miliarde de dolari, pe măsură ce lupta în instanță se încinge.

Scandal internaţional: Elon Musk acuză Twitter de fraudă
Sursa foto: newstimes.com
de Claudia Popovici    |    05 Aug 2022   •   21:02

Șeful Tesla a argumentat în dosarul depus la o instanță din Delaware că numărul de utilizatori cărora li se poate afișa publicitate pe platformă este cu mult sub cifrele firmei, conform AFP.

"Datele Twitter s-au destrămat încet, Twitter închizând cu frenezie porțile informațiilor într-o încercare disperată de a împiedica părțile să îi descopere frauda", se arată în cerere.

În propriul său dosar, Twitter a respins argumentul miliardarului, numindu-l "la fel de neverosimil și contrar faptelor pe cât pare".

"Potrivit lui Musk, el - miliardarul fondator al mai multor companii, sfătuit de bancheri și avocați de pe Wall Street - a fost păcălit de Twitter să semneze un acord de fuziune de 44 de miliarde de dolari", a declarat Twitter, potrivit Mediafax. 

Elon Musk a contraatacat și a dat în judecată Twitter, intensificându-şi lupta juridică împotriva companiei de socializare în legătură cu încercarea sa de a renunţa la achiziţia de 44 de miliarde de dolari.

Musk, cea mai bogată persoană din lume şi directorul general al Tesla, a declarat pe 8 iulie că renunţă la preluare şi a acuzat Twitter că a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi false de pe platforma sa.

Twitter l-a dat în judecată câteva zile mai târziu, calificând afirmaţiile privind conturile false drept o diversiune şi spunând că Musk era obligat prin contractul de fuziune să încheie tranzacţia la 54,20 dolari pe acţiune.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close