Antena 3 CNN Externe Elon Musk, CEO-ul Space X: Până la o sută de persoane vor merge în spațiu. Călătoriile pe Marte ar putea începe în 2025

Elon Musk, CEO-ul Space X: Până la o sută de persoane vor merge în spațiu. Călătoriile pe Marte ar putea începe în 2025

Elon Musk, CEO-ul Space X: Până la o sută de persoane vor merge în spațiu. Călătoriile pe Marte ar putea începe în 2025
Sursa foto: foto - Facebook
29 Sep 2019   •   12:50

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a prezentat sâmbătă seară nava spaţială Starship proiectată de compania sa pentru a transporta un număr mare de oameni şi mărfuri între Lună şi Marte, informează duminică DPA.

Nava spaţială Starship a SpaceX ar putea ajunge şi în alte locuri din sistemul solar şi va putea fi utilizată de mai multe ori, a declarat Musk în timpul prezentării noilor detalii despre acest proiect, în cadrul unui eveniment transmis în direct sâmbătă seară din statul american Texas.

Până la o sută de persoane ar putea călători în spaţiu, în cadrul unor zboruri interplanetare de lungă durată, a indicat SpaceX pe Twitter.

Capacitatea Starship de a transporta un număr mare de oameni şi o cantitate importantă de mărfuri ar putea ajuta la înfiinţarea unei eventuale baze pe Lună, precum şi a oraşelor marţiene.

Musk şi-a anunţat anterior planurile de a coloniza Marte şi de a transporta pe "Planeta Roşie" un milion de oameni.

Conform planurilor prezentate de Musk în 2016, oamenii ar putea începe călătoriile pe Marte în 2025.

Agenţia spaţială americană NASA a anunţat că primii oameni ar putea ajunge pe Marte cel mai devreme în jurul anului 2030.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Elon Musk spatiu Marte
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close