Antena 3 Externe Elon Musk: Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin, din cauza poluării produse de minarea criptomonedei

Elon Musk: Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin, din cauza poluării produse de minarea criptomonedei

de Mia Lungu    |    13 Mai 2021   •   21:32
Elon Musk: Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin, din cauza poluării produse de minarea criptomonedei Hepta

Anunțul a produs o prăbușire imediată a cotației Bitcoin, cu 17%, dar criptomoneda a revenit la un nivel de peste 50 de mii de dolari, în tranzacțiile din Asia de joi dimineață.

“Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”, a scris Musk pe Twitter. 

Anunțul a provocat scăderea Bitcoin de la peste 54 de mii de dolari până la 45 de mii de dolari, cea mai mică valoare de la începutul lunii martie, când a fost ridicat tot de un anunț al lui Musk, și anume că Tesla va accepta plata achiziției de automobile în cripto-monedă.

Tesla a anunțat în februarie că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, provocând o creștere de aproximativ 20% a criptomonedei. Acum. Musk, spune că Tesla își va păstra deținerile de Bitcoin, urmând să revină la planul de a accepta plățile cu acesta imediat ce minatul monedei virtuale se va face pe surse verzi de energie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close