Antena 3 CNN Externe Elveţia ar putea organiza un referendum pe tema relaţiilor cu UE

Elveţia ar putea organiza un referendum pe tema relaţiilor cu UE

Elveţia ar putea organiza un referendum pe tema relaţiilor cu UE
Sursa foto: Foto: footage.shutterstock.com
04 Mai 2014   •   14:36
Preşedintele Elveţiei, Didier Burkhalter, s-a declarat favorabil, duminică, organizării în următorii doi ani a unui referendum pe tema relaţiilor ţării cu Uniunea Europeană, conform unor interviuri acordate publicaţiilor Neue Zürcher Zeitung am Sonntag şi Sonntags Zeitung.
"Personal, în principiu cred că în următorii doi ani trebuie să ne pronunţăm asupra relaţiilor bileterale cu Uniunea Europeană", a declarat Didier Burkhalter, conform AFP.
Pe 9 februarie, alegătorii elveţieni s-au pronunţat în proporţie de 50,3% în favoarea unui proiect de limitare a imigraţiei, o situaţie care a afectat relaţiile Elveţiei cu Uniunea Europeană.
Pe fondul presiunilor, Didier Burkhalter a argumentat că nu încearcă să ignore votul pe tema imigraţiei. "Nu. Caut cea mai bună soluţie pentru Elveţia, nici mai mult, nici mai puţin", a spus Didier Burkhalter, care este şi ministru de Externe, în această calitate asumând anul acesta preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
Elveţia a anunţat, miercuri, anularea restricţiilor pe piaţa muncii impuse etapizat, în 2012 şi 2013, cetăţenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene, dar dispoziţiile rămân valabile pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Croaţia.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close