Antena 3 CNN Externe Elveția sancționează Rusia după modelul Uniunii Europene

Elveția sancționează Rusia după modelul Uniunii Europene

Elveția va adopta măsurile dispuse de Uniunea Europeană și va îngheța activele rușilor sancționați de blocul comunitar pentru invazia Ucrainei, a anunțat luni guvernul acestei țări neutre.

Elveția sancționează Rusia după modelul Uniunii Europene
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   17:05

Reuters, care notează că decizia iese din linia tradițională de neutralitate, citează un comunicat guvernamental în care se afirmă:

"Având în vedere intervenția militară a Rusiei în Ucraina, Consiliul Federal a luat în data de 28 februarie decizia de a adopta pachetele de sancțiuni impuse de Uniunea Europeană (Rusiei) pe 23 și 25 februarie."

Elveția a adoptat, de asemenea, sancțiuni financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a prim-ministrului Mihail Mișustin și ministrului de externe Serghei Lavrov, cu efect imediat, se arată în comunicat.

"Elveția își reafirmă solidaritatea cu Ucraina și cu poporul său și va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia", a mai indicat guvernul elvețian, reînnoindu-și oferta de servi ca mediator între părți.

Președintele elvețian Ignazio Cassis anunțatse încă de duminică posibilitatea ca Elveția să urmeze linia UE în ceea ce privește sancțiunile la adresa Rusiei.

×
Subiecte în articol: Elvetia Rusia
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close