Antena 3 CNN Externe Elveția se pregătește să egaleze sancțiunile UE dacă China invadează Taiwanul

Elveția se pregătește să egaleze sancțiunile UE dacă China invadează Taiwanul

Șeful agenției elvețiene care implementează sancțiuni economice se așteaptă ca țara neutră să adopte orice măsuri punitive pe care Uniunea Europeană le lansează împotriva Chinei dacă aceasta invadează Taiwanul.

Elveția se pregătește să egaleze sancțiunile UE dacă China invadează Taiwanul
Sursa foto: Twitter/SECO_CH
30 Iul 2022   •   20:14

China a intensificat activitatea militară în jurul Taiwanului, încercând să facă presiuni asupra guvernului ales democratic de acolo pentru a accepta suveranitatea chineză. Guvernul Taiwanului spune că doar cei 23 de milioane de oameni ai insulei își pot decide viitorul și, deși își dorește pacea, se va apăra dacă va fi atacat. 

Întrebat de ziarul Neue Zuercher Zeitung dacă Elveția va adopta sancțiuni UE împotriva Chinei în acest caz, directorul Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch, a spus: „Cred cu tărie că vom adopta astfel de sancțiuni.

„Cu toate acestea, sancțiunile în cazul Chinei ar fi mult mai drastice (decât sancțiunile împotriva Rusiei), deoarece relațiile economice sunt mult mai importante. Prin urmare, probabil ar exista discuții mai ample în UE și Statele Unite, precum și în Elveția decât au fost în Rusia. Dar sper că nu se va ajunge niciodată la asta".

×
Subiecte în articol: China Taiwan Elvetia sanctiuni
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close