Antena 3 CNN Externe Elveţia. Un tren a fost evacuat, după ce un recipient cu eşantioane ale virusului gripei porcine s-a spart

Elveţia. Un tren a fost evacuat, după ce un recipient cu eşantioane ale virusului gripei porcine s-a spart

Elveţia. Un tren a fost evacuat, după ce un recipient cu eşantioane ale virusului gripei porcine s-a spart
Sursa foto: eprubete
28 Apr 2009   •   08:17

Un tren de călători a fost oprit şi evacuat, luni seara, în Elveţia, după ce un recipient cu eşantioane ale virusului gripei porcine s-a spart, informează AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din cantonul Vaud, cele opt flacoane erau transportate într-un recipient special, cu un înveliş din plastic şi carton.

"Gheaţa carbonică plasată în recipient pentru a asigura conservarea virusului s-a topit, fapt care a dus la ridicarea capacului şi a flacoanelor", a explicat Jean-Christophe Sauterel.

Trenul a fost oprit la intrarea în localitatea Lausanne. Timp de o oră, cei 60 de pasageri care se aflau în vagonul în care erau transportate flacoanele cu virus gripal au fost izolaţi. Autorităţile au vrut să se asigure că virusul este inofensiv.

După incident, autorităţile au precizat că nu există "nici un pericol" pentru pasageri şi pentru populaţia locală.

Potrivit acestora, eşantioanele conţineau virusul animal, care nu provoacă contaminarea la om. Acestea ar fi trebuit să ajungă la centrul de cercetare Laurent Kaiser, care se ocupă cu crearea unui test de diagnosticare a gripei umane de origine porcină.

Numărul cazurilor mortale provocate de virusul gripei porcine în Mexic a ajuns la 152. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat nivelul de alertă de la la trei la patru în cazul gripei porcine- la doar doar doi paşi de declararea oficială a unei pandemii.

Faza 4 OMS a pandemiei presupune transmiterea verificată între oameni, capabilă să se răspândească la nivel local. În faza cinci, se înregistrează transmitere de la om la om în cel puţin două ţări, pentru ca în ultima fază virusul să se răspândească în altă ţări sau regiuni, pentru a se ajunge la o pandemie oficială.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina Elvetia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close