Antena 3 Externe Ce au făcut elveţienii în prima zi de relaxare a măsurilor

Ce au făcut elveţienii în prima zi de relaxare a măsurilor

27 Apr 2020   •   21:47
Ce au făcut elveţienii în prima zi de relaxare a măsurilor

După şase săptămâni de la introducerea măsurilor de izolare la domiciliu, elveţienii au început astăzi procesul de relaxare al restricţiilor. Astfel, şi-au deschis porţile frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, cabinetele stomatologice, centrele de fizioterapie, magazinele de bricolaj şi florăriile, care au fost luate cu asalt de elveţieni.

În faţa magazinelor de grădinărit s-au format cozi, după ce oamenii au putut să meargă la cumpărături de acest fel, pentru prima dată după şase săptămâni de izolare la domiciliu.

"Cred că era şi timpul. Trebuie să ne trăim vieţile, aşa că în opinia mea este important să ne continuăm activităţile şi să intrăm în contact cu oamenii, chiar şi la o coadă de asemenea proporţii", a declarat Christiane Ansermet, care aştepta în faţa unui magazin de grădinărit din oraşul Gland.

Peste 1.350 de oameni au murit în Elveţia de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus. Numărul persoanelor testate pozitiv se apropie de 30.000, potrivit Agerpres.

Procesul de relaxare al restricţiilor din Elveţia are loc în trei etape.

Prima etapă, ce a început pe 27 aprilie, permite relaxarea măsurilor în sectoarele în care contactul direct este limitat, în care se pot aplica cu ușurință măsuri de precauție și în care nu există fluxuri semnificative de oameni. Totodată, sectorul medical îşi reia activitatea, inclusiv în ceea ce priveşte tratarea afecţiunilor care nu reprezintă urgenţe. Şi spălătoriile auto au fost redeschise, iar magazinele au început să fie alimentate şi cu bunuri neesenţiale.

A doua etapă de relaxare este preconizată pentru 11 mai, atunci când se plănuieşte reîntoarcerea elevilor în unităţile de învăţământ, deschiderea piţelor şi a tuturor categoriilor de magayine.

Începând cu 8 iunie, ar putea fi reluate cursurile în învăţământul superior şi ar putea fi deschise unitățile de divertisment și cele de agrement - muzee, biblioteci, grădini botanice și grădini zoologice. De asemenea, ar putea fi extins numărul de persoanelor care se pot întâlni simultan în grupuri. În preyent, sunt interzise grupurile formate din mai mult de cinci persoane.  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close