Antena 3 CNN Externe Emanuel, românul în scaun cu rotile care a cucerit Italia | Tânărul de 23 de ani face senzație pe TikTok

Emanuel, românul în scaun cu rotile care a cucerit Italia | Tânărul de 23 de ani face senzație pe TikTok

Emanuel Cosmin Stoica, un român în vârstă de 23 de ani, face senzație pe TikTok, în Italia. Tânărul suferă de AMS (atrofia muscular spinală) încă de la vârsta de 8 luni și merge într-un scaun cu rotile. Cu toate astea, nimic nu l-a oprit să devină un influencer renumit.

Emanuel, românul în scaun cu rotile care a cucerit Italia | Tânărul de 23 de ani face senzație pe TikTok
Sursa foto: TikTok/ emanuelcosminstoica
de Andreea Ştefan    |    30 Aug 2022   •   10:52

Emanuel suferă de AMS (atrofia muscular spinală), o boală genetică ce îl împiedică să meargă și să se deplaseze liber, dar el nu vede această boală ca pe un impediment, din contră. 

Tânărul a început să posteze pe TokTok filmulețe cu întâmplări din viața lui de zi cu zi și a început să normalizeze handicapul, folosind un limbaj ironic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acum, Emanuel este cunoscut drept ”Regele celor 104” și este îndrăgit de italieni, reușind să ajungă un reper pentru mii de tineri care îl urmăresc pe rețelele de socializare.

Emanuel s-a stabilit în Torino împreună cu familia sa de când era la grădiniță. La vârsta de 23 de ani, românul activează ca blogger în mediul online.

Datorită platformelor precum Facebook și TikTok, tânărul a reușit să își împărtășească povestea cu sute de mii de oameni.

Acesta povestește problemele de care se lovește aproape zilnic când iese în oraș, precum tortinete sau scutere electrice parcate aiurea pe trotuare, care îl obligă de multe ori să coboare de pe trotuar și să circule pe benzile dedicate mașinilor sau bicicletelor, cu riscul de a fi călcat.

Torino era unul dintre cele mai accesibile orașe din Italia pentru noi, persoanele cu dizabilități, dar cu problema scuterelor care obstrucționează trecerea, riscă să facă un pas înapoi”, spune Emanuel.

Tânărul este extrem de îndrăgit în Italia, țara sa adoptivă, și are sute de mii de fani pe rețelele de socializare.

×
Subiecte în articol: Italia scaun cu rotile
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close