Antena 3 CNN Externe Emigrarea în Olanda, posibilă doar cu semnarea unui "contract de participare"

Emigrarea în Olanda, posibilă doar cu semnarea unui "contract de participare"

Emigrarea în Olanda, posibilă doar cu semnarea unui "contract de participare"
Sursa foto: Foto: owensoundsuntimes.com
20 Feb 2013   •   13:13

Toţi străinii care se vor muta în Olanda vor fi nevoiţi să semneze un contract prin care sunt obligaţi să îşi asume respectarea Constituţiei olandeze şi statul de drept, a explicat Lodewijk Asscher, ministrul Afacerilor Sociale, informează site-ul DutchNews.nl.
   
Într-un interviu, acesta a declarat că vrea să se asigure că Olanda are o politică de integrare "caldă şi interesată", însă una care să fie "clară şi intransigentă". Semnarea unui contract ar asigura faptul că imigranţii sunt mai la curent cu normele şi valorile ţării în care locuiesc.
   
"Dacă nu vom urma paşii, vom plăti un preţ enorm", a declarat Asscher pentru publicaţia Volkskrant. "Integrarea culturală se destramă şi facem paşi în spate în ceea ce priveşte felul în care privim homosexualitatea, evreii şi femeile. Trebuie să fim foarte clari în ceea ce face teritoriul acesta atât de bun: libertatea să fii tu însuţi."
   
Asscher vrea să se asigure că fiecare imigrant, inclusiv cei din UE, semnează ceea ce el a numit un "contract de participare", când se îregistrează la autoritatea locală de care aparţin. El a declarat că documentul, transmis Parlamentului marţi seara, va marca începutul unui nou stadiu în dezbaterea despre intergrare, îndeosebi în ceea ce-i priveşte pe cetăţenii UE.
   
Ministrul este însărcinat şi cu politica de integrare. Guvernul olandez este preocupat de numărul mare de români şi bulgari care vor ajunge în Olanda, odată cu deschiderea graniţelor în 2014.
   
"Libertatea de mişcare, fără acordarea unei atenţii deosebite asupra problemelor pe care le poate cauza, poate duce la o Europă mai antisocială", a explicat el.



×
Subiecte în articol: imigranti
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close