Antena 3 CNN Externe Judecător: Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice și a orchestrat intimidarea soției sale

Judecător: Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice și a orchestrat intimidarea soției sale

Răpirea a două dintre fiice și campanie de intimidare împotriva fostei soții, este concluzia unui judecător britanic cu privire la Emirul Dubaiului. Aceasta ar putea fi o lovitură majoră pentru reputația de reformator a șeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

Judecător: Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice și a orchestrat intimidarea soției sale
06 Mar 2020   •   09:31

În timpul procesului de custodie asupra celor două fiice, judecătorul Andrew McFarlane a acceptat o serie de acuzații făcute de fosta soție a șeicului, prințesa Haya bint al-Hussein.

În luna aprilie a anului trecut, prințesa Haya a fugit la Londra, alături de cei doi copii, Jalila, 12 ani și Zayed, 8 ani. Aceasta a cerut unui tribunal de la Londra un ordin de protecție împotriva căsătoriei forțate.

Judecătorul McFarlane a declarat că a acceptat afirmația că Mohammed a aranjat ca fiica sa Shamsa, pe atunci în vârstă de 18 ani, să fie răpită pe străzile orașului Cambridge în 2000 și să fie adusă în Dubai.

De asemenea, McFarlane spune că șeicul a aranjat ca sora mai mică a lui Shamsa, Latifa, să fie răpită de la bordul unui vas aflat în ape internaționale de către forțele indiene în 2018. 

Ambele au fost „lipsite de libertate”, a spus McFarlane.

Șeicul este însă de părere că hotărârea prezintă „doar o parte a poveștii”, și că demersul nu îi protejează pe copiii săi „de atenția mass-media în modul în care sunt protejați alți copii în Regatul Unit”, scrie Mediafax

În privința soției, McFarlane consideră că șeicul a supus-o pe aceasta unei campanii de intimidare care a făcut-o să se teamă pentru viața ei.

 

×
Subiecte în articol: emir dubai rapire fiice intimidare sotie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close