Antena 3 CNN Externe Emiratele Arabe Unite au ”însămânțat” norii pentru a domoli un val de căldură de 50 de grade Celsius

Emiratele Arabe Unite au ”însămânțat” norii pentru a domoli un val de căldură de 50 de grade Celsius

Ţara din Golf schimbă vremea datorită tehnologiei cunoscute sub numele de „însămânţare a norilor”. La Abu Dhabi, Dubai şi în Sharjah a plouat abundent, potolind valul de căldură.

Emiratele Arabe Unite au ”însămânțat” norii pentru a domoli un val de căldură de 50 de grade Celsius
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iul 2021   •   09:55

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe după ce ţara din Orientul Mijlociu a „comandat” ploi artificiale pentru a opri un puternic val de căldură care a afectat ţara şi a ridicat temperaturile până la 50 de grade Celsius.

Cu ajutorul tehnologiei „însămânţării” norilor au fost provocate ploi abundente care au mai redus din temperatură.

View this post on Instagram

A post shared by المركز الوطني للأرصاد (@officialuaeweather)

Aşa-numita „însămânţare a norilor, este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice.

×
Subiecte în articol: emiratele arabe unite ploaie canicula meteo
Parteneri
Când trec românii la ora de iarnă 2023
x close