x close

Fenomen rar în Emiratele Arabe Unite

de S.T.    |    03 Feb 2017   •   17:55
Fenomen rar în Emiratele Arabe Unite 534 Foto: freeimages.com/ John Hart

Serviciile de meteorologie din Emiratele Arabe au lansat o alertă de condiţii meteo nefavorabile din cauza unei furtuni marcate de ninsori rare şi rafale de vânt puternice, care au provocat prăbuşirea unei macarale pe artera principală din capitala Dubai, informează vineri France Presse.

Vântul suflă cu viteze de 75/80 km pe oră în întreaga ţară, în timp ce pe muntele Jebel Jais, din emiratul Ras Al Khaimah, a nins, ceea ce este un fenomen rar. Zăpada a atins 10 cm în unele locuri, spre bucuria a numeroşi localnici, care au urcat pe acest munte de 1.911 metri, făcând fotografii în mijlocul fulgilor de zăpadă şi postându-le pe reţelele de socializare. Însă temperatura a scăzut la mai puţin de 2 grade Celsius pe acest munte, iar autorităţile au trebuit să închidă accesul pentru a evita accidentele.

Autorităţile au cerut, de asemenea, şoferilor să conducă cu prudenţă din cauza rafalelor de vânt şi vizibilităţii reduse, iar locuitorilor să limiteze deplasările şi să evite apropierea de marea foarte agitată.

Emiratele Arabe Unite au o climă tropicală şi deşertică, cu precipitaţii puţine şi temperaturi care nu scad de regulă sub 10 °Celsius.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

emiratele arabe unite temperatura Dubai alerta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati