Antena 3 CNN Externe Emma Nicholson: Raportul OSCE despre alegerile moldovene nu reflectă realitatea

Emma Nicholson: Raportul OSCE despre alegerile moldovene nu reflectă realitatea

Emma Nicholson: Raportul OSCE despre alegerile moldovene nu reflectă realitatea
Sursa foto: emma nicholson
09 Apr 2009   •   04:33

Baroana Emma Nicholson, membră a echipei de observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, prezentă la Chişinău pentru supravegherea scrutinului legislativ din 5 aprilie, a arătat că raportul realizat de organizaţie nu prezintă toate datele referitoare la modul de organizare al alegerilor din Republica Moldova.
Ea a pus sub semnul întrebării concluziile echipei din care a făcut parte.
Raportul în cauză arăta că votul a fost "în general liber li corect", aminteşte Ziua.
Baroana a subliniat însă că îi vine foarte greu să susţină "declaratia de presă extrem de călduroasă din partea şefului OSCE". "Problema este că a fost vorba despre un raport OSCE, li, desigur, în OSCE sunt şi rusi, iar punctul lor de vedere a fost destul de diferit, substanţial diferit faţă de punctul meu de vedere, de exemplu".
Întrebată de publicaţia citată dacă crede în implicarea României în proteste, aceasta arăta că nu consideră Bucreştiul vinovat.
Referitor la alegeri a subliniat că s-au desfăşurat calm, cu excepţia zonei transnistrene, unde a observat numeroase nereguli, care nu au fost acceptate în raportul final al OSCE.
Aceasta declara că raportul ?este foarte calitativ din punct de vedere tehnic?, însă ar fi evidenţiat ?toate acele puncte care se referă la un proces democratic, care nu există in acest moment. Sunt foarte, foarte multe probleme care trebuie tratate. Însă raportul a apărut într-o notă foarte optimistă, mai ales declaraţia de presă, însa acestea nu reflectă realitatea. Mare parte din acest raport, care este foarte tehnic, identifică problemele semnalizate de observatori asupra faptului că nu a fost un proces electoral democratic. Şi mai cred ca raportul şi-a pierdut direcţia?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proteste Chisinau Republica Moldova
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close