Antena 3 Externe Emmanuel Macron anunțul un posibil acord între UE și Marea Britanie după Brexit

Emmanuel Macron anunțul un posibil acord între UE și Marea Britanie după Brexit

20 Ian 2018   •   12:52
Emmanuel Macron anunțul un posibil acord între UE și Marea Britanie după Brexit

Un acord special între Marea Britanie şi Uniunea Europeană aşa cum îşi doreşte guvernul de la Londra este posibil după Brexit, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu pentru BBC, care a difuzat sâmbătă fragmente, relatează AFP.

Întrebat dacă va exista o soluţie aşa cum îşi doreşte Marea Britanie, preşedintele francez a răspuns: 'Bineînţeles'.

"Însă această cale specială trebuie să fie compatibilă cu menţinerea pieţei unice şi a intereselor noastre colective", a declarat Macron în interviu, vorbind în engleză.

El a atras atenţia că Marea Britanie nu poate avea, 'prin definiţie', acces total la piaţa unică, din moment ce nu va mai fi membru al UE. Macron a precizat că soluţia "ar putea fi ceva între acces total şi un acord comercial".

Accesul deplin la serviciile financiare ale pieţei unice "nu este realizabil", a insistat preşedintele francez. "Nu trebuie să fie posibil să alegi ce vrei din piaţa unică, pentru că asta înseamnă destrămarea pieţei unice", a subliniat el.

Interviul va fi difuzat integral duminică dimineaţă.

Marea Britanie şi Uniunea Europeană au convenit în decembrie deschiderea unei noi faze a negocierilor, inclusiv asupra viitoarea lor relaţie comercială.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close